5 սխալ, որոնք փչացնում են սուրճի համը
ՀասարակությունԵթե դուք սիրում եք սուրճ, ապա հավանաբար գիտեք, որ նույն բաժակը կարող է լինել կամ իսկական հաճույք կամ հիասթափություն: Բայց ամեն ինչ մանրուքների մեջ է: Երբեմն մենք ինքներս հանգիստ թույլ ենք տալիս սխալներ, որոնք փչացնում են խմիչքի համը։ Ես ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել հինգ ամենատարածված սխալներով և պատմել, թե ինչպես հեշտությամբ խուսափել դրանցից:
Սխալ 1. սուրճը սխալ աղալ
Աղալը բառացիորեն ձեր սուրճի համի բանալին է: Այն որոշում է, թե որքան ջուր «կհանի» համն ու բույրը հատիկներից։ Եթե աղալը չափազանց կոպիտ է, ապա ըմպելիքը թույլ կլինի, եթե այն շատ նուրբ է, դառը և գերհագեցած կլինի:
Սխալ 2. Հնացած հատիկներ
Հատիկների թարմությունը լավ սուրճի գրավականն է: Հատիկները կորցնում են բույրն ու համը, եթե շատ երկար կամ սխալ պահվեն: Մի քանի շաբաթ անց բացված փաթեթն այլևս չի գոհացնի ձեզ այնքան, որքան գնման օրը: Երբ սուրճը կորցնում է իր թարմությունը, այն դառնում է ձանձրալի, անհամ, երբեմն նույնիսկ տհաճ դառնություն է ստանում։
Սխալ 3. ջրի սխալ ջերմաստիճան
Ջրի ջերմաստիճանը ևս մեկ կարևոր գործոն է, որը կարող է պատրաստել կամ փչացնել ձեր սուրճը: Եթե ջուրը շատ տաք է (96°C-ից ավելի), ապա սուրճը կդառնա դառը, իսկ եթե բավականաչափ տաք չէ (85°C-ից պակաս), ապա սուրճը կլինի թույլ և ջրիկ։
Սխալ 4. սուրճի և ջրի սխալ համամասնություններ
Հավասարակշռությունը ամեն ինչ է: Եթե շատ քիչ ավելացնեք սուրճը, ապա ըմպելիքը կդառնա ջրիկ և թույլ, իսկ եթե շատ ավելացնեք, կհանգեցնեք դառնության և ճնշող համի։
Սխալ 5. Վատ ջուր
Մենք հազվադեպ ենք մտածում ջրի մասին, բայց սուրճը բաղկացած է դրա 98%-ից։ Եթե ջուրն անորակ է՝ քլորով կամ ավելցուկային հանքանյութերով, դա անմիջապես կազդի համի վրա:
Սուրճը արվեստ է, որում կարևոր են նույնիսկ ամենափոքր մանրամասները։ Սխալ աղալը, հնացած հատիկները, վատ ջուրը կամ սխալ համամասնությունները կարող են փչացնել նույնիսկ ամենաթանկ սուրճի համը:
Փորձեք հետևել այս խորհուրդներին և կտեսնեք, թե ինչպես ձեր սուրճը կդառնա ավելի համեղ և բուրավետ: Փորձեք, փորձեք նոր մեթոդներ և հիշեք. կատարյալ սուրճի բաժակը մանրուքների նկատմամբ ուշադրության և գործընթացի հանդեպ մի փոքր սիրո համադրություն է: