Մանդարինի թեյ՝ ինչպես պատրաստել.հինգ հայտնի բաղադրատոմսեր
ՀասարակությունՄանդարինի թեյը ցիտրուսային նոտաներով վառ, բուրավետ ըմպելիք է։ Այն կջերմացնի ձեզ ձմեռային ցուրտ երեկոներին, կթարմացնի շոգին և տոնական տրամադրություն կստեղծի տարվա ցանկացած եղանակին։ Կարդացեք հոդվածը, թե ինչպես պատրաստել անուշաբույր ըմպելիք տանը և ինչու է անհրաժեշտ չորացնել մրգի կեղևը:
Ի՞նչն է ավելի լավ օգտագործել թեյ պատրաստելու համար՝ միջուկ կամ կեղև
Ըմպելիքի բույրն ու համը կախված է հումքից.
Մանդարինի սորտեր. Եթե այն ավելի քաղցր եք սիրում, օգտագործեք հասած քաղցր մրգեր, ինչպիսիք են մուրկոտան կամ կլեմենտինը: Եթե նախընտրում եք թթվայնությունը, վերցրեք չհասած ցիտրուսային մրգեր կամ աբխազական քաղցր-թթու ունշիու տեսականի:
Ցելյուլոզ, կեղև կամ մաշկ: Թարմ շերտերով դուք կստանաք ավելի քաղցր և հյութալի համ։ Իսկ թեյը չորացրած կեղևով կամ համով ավելի վառ է բուրմունքով. այն հոտ է գալիս ամբողջ խոհանոցում, բայց համը կարող է ավելի դառնություն ունենալ:
Թեյի տեսակը. Փորձեք կարմիր, կանաչ թեյ կամ խոտաբույսերի և հատապտուղների խառնուրդ:
Մանդարինի թեյի օգտակար հատկությունները
Վառ նարնջագույն պտուղները պոլիֆենոլների, պոլիսախարիդների, վիտամինների և եթերային յուղերի աղբյուր են։ Բարձր ջերմաստիճանի ազդեցության տակ վիտամին C-ն քայքայվում է, սակայն որոշ օգտակար նյութեր և եթերայուղեր պահպանվում են։
Հետազոտության արդյունքները ցույց են տալիս, որ ամենաշատ պոլիֆենոլները գտնվում են ոչ թե միջուկի մեջ, այլ քերած կեղևի և չորացրած կեղևի մեջ։ Կենսաակտիվ նյութերի շնորհիվ մանդարինները ամրացնում են արյունատար անոթներն ու իմունային համակարգը, պաշտպանում վաղաժամ ծերացումից։
Դժվար թե մանդարինի թեյը վիտամինային կոկտեյլ համարվի, սակայն այն էներգիա է հաղորդում և բարձրացնում տրամադրությունը։
Եթերային յուղերի բարձր կոնցենտրացիայի շնորհիվ մանդարինի կեղևը այրվում է ոչ ավելի վատ, քան կեչու կեղևը։ Չորացրած կեղևը կարելի է օգտագործել խարույկ վառելու և բուխարի վառելու համար։ Կեղևներից նաև ջեմ են պատրաստում, շողոքորթ մրգեր են պատրաստում կամ փոշու վերածելու համար։ Մանդարինի ալյուրը տորթերին և թխվածքաբլիթներին տալիս է կծու դառնություն և վառ բուրմունք։
Մանդարինով թեյ պատրաստելու բաղադրատոմսեր
Դասական բաղադրատոմս
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
Կարմիր կամ կանաչ չամրացված տերևներով թեյ - 6-8 գ. Դուք կարող եք վերցնել Darjeeling Yungpan կամ Jasmine Pearl
թարմ մանդարին - 1 հատ:
ջուր – 0,4լ
մեղր կամ այլ քաղցրացուցիչ - ըստ ցանկության
Պատրաստեք թեյի ընտրված տեսակը կամ խառնուրդը ինֆուզիոն մեթոդով։ Մանդարինը կտրատել շերտերով։ Ըմպելիքը լցնել բաժակների մեջ։ Մատուցելուց առաջ յուրաքանչյուր մատուցմանը ավելացնել 1-2 շերտ մանդարինի, ինչպես նաև շաքարավազ կամ մեղր։
Մանդարինի թեյ կոճապղպեղով և անանուխով
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
եռման ջուր - 0,5 լ
մանդարիններ - 100-150 գ
թարմ կոճապղպեղի արմատ - 20 գ
կարմիր թեյ, օրինակ՝ Ասամ պլանտացիա Բեհորա – 20 գ
թարմ անանուխ - 2 ճյուղ
ծաղկի մեղր - ըստ ցանկության
Կոճապղպեղի արմատը կտրատեք շերտերով, իսկ ցիտրուսը՝ օղակների՝ առանց կեղևազրկելու։ Լցնել կտրատած բաղադրիչները ֆրանսիական մամուլում և լցնել ասսամը դրա մեջ: Լցնել եռման ջուրը և թողնել 15 րոպե։ Այնուհետև մխոցով մի փոքր սեղմեք խառնուրդը, որպեսզի հյութը ցիտրուսային օղակներից ազատվի: Ըմպելիքը լցնել բաժակների մեջ և ավելացնել մեղրն ու անանուխը։
Մանդարինի թեյ համով
Բաղադրությունը
ջուր - 0,5 լ
կարմիր թեյ - 20 գ Ցեյլոնի պլանտացիա Lumbini կամ կարմիր թեյ լիչիի համով
մանդարիններ - 100-150 գ (1-2 հատ)
մեղր կամ շաքար `ըստ ցանկության
Եթե մանդարինը փայլուն է, ապա այն մշակվել է ֆունգիցիդներով։ Այս նյութերը վտանգավոր չեն, բայց ավելի լավ է անվտանգ լինել։ Կեղևից մնացած հակասնկային նյութերը հեռացնելու համար պտուղը մանրակրկիտ լվացեք տաք ջրով և օճառով:
Մանդարինի կեղևը հանում ենք քերիչով, բանջարեղենով կեղևահանող կամ դանակով: Հեռացրեք միայն վառ նարնջագույն մաշկը և զգույշ եղեք, որ չդիպչեք մաշկի տակ գտնվող սպիտակ շերտին: Սպիտակ երակները դառն են։
Հյութը քամել մրգի միջուկից։ Թեյի տերևները լցնել թեյնիկի մեջ, խառնել համի և շաքարավազի հետ և լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր։ Ավելացնել հյութ։ Կափարիչով փակեք թեյնիկը և թողեք 30 րոպե եփվի։ Խմելուց առաջ ըմպելիքը տաքացրեք։
Չորացրած կեղևով տաքացնող թեյ
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
մանդարիններ - 1-2 հատ:
ջուր - 0,5 լ
թեյի տերեւ - 8 գ Ընտրեք ձեր ճաշակի տեսականի
հիլ - 3 տուփ
աստղային անիսոն - 1 աստղ
կիտրոն - 1/2 հատ.
Մաքրել պտուղը: Կեղևները դրեք թղթի վրա և չորացրեք դրանք երեքից չորս օր տաք, լավ օդափոխվող տարածքում: Երբ կեղևը կնճռոտվի և դառնա խրթխրթան, տեղափոխեք այն ապակե տարայի մեջ և ծածկեք կափարիչով։
Ցանկանում եք ավելի արագ: Թխման թերթիկը ծածկում ենք մագաղաթով և կեղևը չորացնում ջեռոցում 140 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մեկ ժամով։ Հիշեք, որ պետք է շրջվել յուրաքանչյուր տասը րոպեն մեկ: Բայց նման չորացումից հետո բիոակտիվ նյութերի մեծ մասն անհետանում է։
Թեյի տերևները, աղացած հիլը, չորացած կեղևը և աստղային անիսոնը լցնել ֆրանսիական մամուլում: Լցնել ջրով։ Թողնել 15 րոպե։ Զարդարեք յուրաքանչյուր մատուցումը կիտրոնի մի կտորով: Եթե ձեր թեյն ավելի քաղցր եք նախընտրում, կարող եք ավելացնել մի քիչ մեղր կամ թխկի օշարակ:
Թեյ մանդարինով և կոնյակով
Բաղադրությունը
ջուր (եռացող ջուր) - 200 մլ
թարմ մանդարիններ – 400 գ
կարմիր թեյ Ցեյլոնի պլանտացիա Diraaba - 12-14 գ
կոնյակ – 50 մլ
դարչին - 1 ձողիկ
հիլ - 2 տուփ
հատիկավոր շաքար - 8 գ
կիտրոն - 1/2 հատ.
Հեռացրեք սերմերը հիլի պատիճներից և մանրացրեք դրանք հավանգով և դարչինով: Համեմունքներն ու թեյի տերևները լցնել թեյնիկի մեջ և վրան լցնել եռման ջուր։
Մանդարիններից քամել հյութը, լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել կոնյակն ու շաքարավազը։ Տաքացրեք տապակի պարունակությունը թույլ կրակի վրա։
Խմիչքը լցնել 200 մլ բաժակների մեջ և զարդարել կիտրոնի շերտով։ Յուրաքանչյուր մատուցում 100 մլ թեյ է համեմունքներով + 100 մլ հյութ կոնյակով։
Դուք մանդարինի թեյ պատրաստում եք կեղևով կամ միջուկով: Կիսվեք ձեր գաղափարներով մեկնաբանություններում։
Նյութի աղբյուր` https://dzen.ru/a/ZseAQm4NLi--IeR8