Ինչպե՞ս երկար ժամանակ թարմ պահել հացը. 3 մթերքներ և այն չի բորբոսի
ՀասարակությունՀացը շատերի սննդակարգի անբաժանելի մասն է, սակայն միշտ չէ, որ հնարավոր է այն օգտագործել մինչև ժամկետի ավարտը։ Սխալ պահելու դեպքում, ընդամենը մի քանի օր հետո հացը կարող է հնանալ կամ, ավելի վատ, բորբոսնել։ Այնուամենայնիվ, եթե զինվեք մի քանի հնարքներով, ձեր հացը շատ ավելի երկար կպահպանի իր թարմությունը։ Մենք ձեզ ասում ենք, թե ինչպես ճիշտ պահել հացը և ինչ դնել դրա կողքին, որպեսզի այն չբորբոսի:
Հացը թարմ պահելը հեշտ չէ, հատկապես, եթե ցանկանում եք, որ այն թարմ մնա: Բայց կա հեշտ միջոց՝ կանխելու ձեր հացը չորանալուց: Դա անելու համար կարող եք օգտագործել խոհանոցում եղած ապրանքներից մեկը։
Դրեք այն ձեր հացի հետ
Ինչպե՞ս հացը երկար ժամանակ թարմ պահել. 3 մթերքներ և այն չի բորբոսի
Քչերը գիտեն, որ սովորական շաքարի խորանարդիկները կարող են զգալիորեն բարելավել հացի պահպանման պայմանները։ Շաքարավազն ունի ակնառու հիգրոսկոպիկ հատկություններ, այսինքն՝ կլանում է շրջակա միջավայրի խոնավությունը։ Դրա շնորհիվ հացամանը պահպանում է խոնավության համապատասխան մակարդակ, ինչը թույլ չի տալիս հացի չորանալն ու բորբոսնելը։
Այս պարզ հնարքն օգտագործելու համար պարզապես պետք է հացամանի մեջ տարբեր հատվածներում դնել երկու շաքարի կտոր։ Կարևոր է մի քանի օրը մեկ ստուգել խորանարդների վիճակը՝ երբ դրանք փափկեն կամ սկսեն փշրվել, դրանք պետք է փոխարինել թարմներով։ Այս կերպ հացն ավելի երկար է մնում փափուկ և պահպանում է իր համը: