Հայտնի է դարձել, թե ինչ վնաս կարող են հասցնել առողջությանը չիայի սերմերը
ՀասարակությունՉիայի սերմերը պարունակում են բազմաթիվ սննդանյութեր, այդ թվում՝ ֆոսֆոր, մագնեզիում, երկաթ, ցինկ, կալիում, կալցիում և մանրաթել: Այս ապրանքը համարվում է սուպերմթերք։
Այս սերմերը դիետայի անբաժանելի մասն են և նույնիսկ օգնում են հաղթահարել հիպերտոնիայի ախտանիշները, բայց չնայած բոլոր առավելություններին, այս մթերքը կարող է լրջորեն վնասել, զգուշացրել են «Secret of the Firm» հրատարակության փորձագետները:
Ամենամեծ վնասը կարող է պատճառել ոչ թե հենց սերմերը, այլ դրանց անվերահսկելի օգտագործումը, ընդգծել են մասնագետները։ Եթե սննդակարգում այս մթերքից շատ կա, ապա մարսողական խնդիրները ձեզ սպասեցնել չեն տա: Ընդունելի քանակությամբ չիայի սերմերը, ընդհակառակը, կնպաստեն աղեստամոքսային տրակտի բնականոն աշխատանքին։
Բացի այդ, աղիների բորբոքային հիվանդություն ունեցող մարդիկ պետք է խորհրդակցեն իրենց բժշկի հետ՝ նախքան իրենց սննդակարգում չիայի սերմեր ավելացնելը: Նույն առաջարկությունը վերաբերում է նաև դիաբետով, հիպերտոնիայով և հիպոթենզիայով ախտորոշվածներին:
Փաստն այն է, բացատրում են մասնագետները, որ չիայի սերմերը կարող են արձագանքել որոշ դեղամիջոցների հետ՝ ուժեղացնելով դրանց ազդեցությունը:
Առողջ մարդկանց խորհուրդ է տրվում օրական ոչ ավելի, քան 30 գ չիայի սերմեր ուտել, ավելացրել են մասնագետները։
Նախկինում սննդաբան Մայքլ Մոսլին պատմել էր, թե ինչպես ճիշտ օգտագործել կտավատի սերմերը: Նրա խոսքով, այս սերմերից առավելագույն ազդեցություն կարելի է ստանալ միայն այն դեպքում, եթե դրանք նախապես մանրացված լինեն։
Նյութի աղբյուր` https://dzen.ru/a/ZpqBGHVpIG0xZ_4K