Եգիպտական տորթ: Այս բաղադրատոմսը Ձեզանից կխնդրեն բոլոր հյուրերը
ՀասարակությունԱյս համեղ տորթի բաղադրատոմսը Ձեզանից կխնդրեն բոլոր հյուրերը:
Բաղադրիչները
Խմոր
- 3 սպիտակուց
- 2.5 ճ․գ․ շաքարավազ
- 1/2 ճ․գ․ ալյուր
- 50գ աղացած ընկույզ (հունական կամ պնդուկ)
Պատրաստում ենք երեք գունդ, այսինքն նշված բաղադրիչները վերցնում ենք 3 անգամ և թխում ենք ամեն մի գունդը առանձին ֆորմայի մեջ:
Կրեմ
- 10 դեղնուց
- 10 ճ․գ․ շաքարավազ
- 5 ճ․գ․ ալյուր
- 2 փաթեթ վանիլային շաքարավազ
- 350 մլ կաթ
- 170 գ սերուցքային կարագ
Խրթխրթան հավելում
- 350 մլ սերուցք
- 200 գ շաքարավազ
- 120 գ կտրտած հունական ընկույզ կամ պնդուկ
Պատրաստման եղանակը
1. Կրեմ․ խառնում ենք դեղնուցները, շաքարավազը, ալյուրը, վանիլային շաքարավազը և կաթը: Կրակի վրա արագ խառնելով հասցնում ենք խառնուրդը գրեթե եռալու աստիճանի: Անմիջապես եռալուց առաջ, հանում ենք կրեմը կրակից և շարունակում խառնել ևս 2 րոպե:Սառեցնում ենք: Կտրատում ենք կարագը կտորներով և ավելացնում կրեմի մեջ: Միքսերով խառնում ենք մինչև միատարր զանգվածի ստացումը:
2. Մինչև կրեմը կսառչի, զբաղվենք գնդերով: Խառնում ենք սպիտռակուցը՝ ստանալով խիտ փրփուր, ավելացնում ենք շաքարավազ և կրկին ծառնում մինչև փրփուրը դառնա փայլուն:
3. Ավելացնում ենք ալյուր և ընկույզը, զգուշորեն խառնում մինչև միատարր զանգվածի ստացում: Տեղավորում ենք խմորը թղթով ծածկված կամ հատակին յուղ քսած ֆորմայի մեջ: Թխում ենք նախապես տաքացրած ջեռոցում 170oC-ում մոտ 20 րոպե: Սառեցում ենք:
5. Շաքարավազը արագ կսառչի: Ծածկում ենք այն երկրորդ թղթով և ճզմելով մանրացնում գրդնակով: Բայց չպետք է փոշիացնել, քանի որ այն պետք է խրթխրթան շերտ ստեղծի:
6. Խրթխրթան հավելում․ Հարում ենք սերուցքը մինչև խիտ պիկեր: Խառնում ենք սերուցքը կարամելիզացված շաքարի և կտրատած ընկույզի հետ:
7. Ամեն բլիթի վրա քսում ենք 1/3 եփած կրեմը:
8. Կրեմի վրա լցնում ենք խրթխրթան հավելումը: Եվ այդպես կրկնում ենք ևս երկու անգամ՝ գունդ, եփած կրեմ, խրթխրթան հավելում:
9. Վերջում տորթի շուրջբոլորը քսում ենք խրթխրթան հավելում, վրան ցանում ընկույզ և վայելում: