Ձուկ ենք եփում, կանաչ ենք հագնում․ Ինչպես ճիշտ դիմավորել Օձի տարին
ԱստղագուշակԸստ աստղագուշակների՝ 2025 թվականը Կանաչ փայտե օձի տարի է։ Ըստ չինական օրացույցի՝ Օձի տարին սկսվում է 2025 թվականի հունվարի 29-ին և կտևի մինչև 2026 թվականի փետրվարի 16-ը։
Տարվա տարրը փայտն է, գույնը՝ կանաչ, որը խորհրդանշում է աճ, զարգացում և նորացում։ Օձը արևելյան աստղագուշակության մեջ համարվում է իմաստության, խորաթափանցության և փոփոխություններին հարմարվելու ունակության խորհրդանիշ:
Հիմնական կանոնը Ամանորի ճաշացանկը պատրաստելիս, հատկապես Օձի տարում՝ չշտապել։ Ավելի լավ է նախօրոք պատրաստվել գլխավոր իրադարձությանը` ճանապարհելով անցնող տարին և դիմավորել գալիք տարին: Ավելի լավ է մտածել Ամանորի ճաշացանկի մասին և սեղանի համար ուտելիք գնել մեկ ամիս առաջ:
Ամանորյա սեղանը պարտադիր պետք է ներառի ձուկ և ծովամթերքի համեղ ուտեստներ՝ սա Օձի սիրելի ուտելիքն է։ Դուք կարող եք եփել ամբողջական սաղմոն, թառ և պատրաստել նախուտեստներ կամ աղցաններ ծովախեցգետնով, ծովատառեխով, խավիարով և միդիաներով: Բացի այդ, նախապատվությունը պետք է տալ բուսական կերակրատեսակներին ու թարմ կանաչ բանջարեղենից պատրաստված աղցաններին։
Միսը կարելի է նաև եփել, քանի որ օձը գիշատիչ է, բայց ավելի հեշտ տարբերակ նապաստակն է կամ թռչնամիսը։ Լավագույն ըմպելիքներն են կանաչ թեյը, սմուզիները, բուսական թուրմերը և հյութերը։
Հարմար բանջարեղենները ներառում են թարմ վարունգ, լոլիկ, բուլղարական պղպեղ և ավոկադո: Ինչ վերաբերում է մրգերին, ապա Օձը սիրում է ամեն ինչ կանաչ՝ խնձոր, խաղող, տանձ, կիվի, ֆեյխոա։ Գույները նոսրացնելու համար սեղանին կարող եք դնել ոսկեգույն կլոր մրգեր՝ մանդարին, խուրմա, նարինջ։
Սեղանը զարդարելու համար կարելի է գնել տարվա խորհրդանիշի՝ կանաչ Օձի գույնի սփռոց և անձեռոցիկներ։ Հարմար են ոսկե մոմեր, բնության տարրեր՝ եղևնի ճյուղեր, թարմ կամ արհեստական զուգվածից պատրաստված ծաղիկներ՝ զարդարված փոքրիկ խաղալիքներով կամ կոներով։ Օձը անպայման կգնահատի մոմերի նման գեղեցկությունն ու փայլը։ Եղևնու ճյուղերի տակ դրեք կաթով խորհրդանշական փոքր բաժակապնակ և օձի արձանիկ։
Մի խոսքով, ամանորյա 2025-ի սեղանը պետք է լինի հարուստ ու բազմազան, ոչ թե սև խավիարի, թառափի և ոսկու տերևներով ուտեստների առկայության, այլ այն ուտեստների քանակի իմաստով, որոնք զարմանք ու հիացմունք կառաջացնեն։Օձը սիրում է աշխատասերներին և միշտ պարգևատրում է կատարված աշխատանքի համար: