Ֆրանսիական դիետա
ՀասարակությունՖրանսիացիները սննդի պատրաստմանը վերաբերվում են որպես արվեստի, իսկ ուտելու գործընթացին՝ որպես սրբազան գործողության եւ իսկական հաճույք են ստանում դրանից։ Նույնիսկ շատ ցածր կալորիականությամբ սննդակարգը ֆրանսիացի դիետոլոգների ձեռքում վերածվում է արվեստի գործի: Հավանաբար այդ պատճառով ֆրանսիական սննդակարգը այդպիսի ժողովրդականություն է վայելում:
Ըստ էության, սա բուսասպիտակուցային սննդակարգ է, որը նվազագույնի է հասցնում միաժամանակ ճարպերի եւ ածխաջրերի քանակը: Այդ պատճառով զարմանալի չէ, որ այն շատ արդյունավետ է եւ թույլ է տալիս 2 շաբաթվա ընթացքում քաշը նվազեցնել 7-8 կգ-ով: Խորհուրդ է տրվում հնարավորինս շատ սովորական կամ հանքային ջուր խմել, բացառելով մնացած բոլոր ըմպելիքները (բացի նրանցից, որոնք նշված են ճաշացանկում): Արգելված են բոլոր խմորային արտադրանքները, շաքարը, աղը եւ ալկոհոլը: Պնդում են, թե այս սննդակարգը արագացնում է նյութափոխանակությունը եւ դրանից հետո չեն գիրանում: Դրա արդյունավետության բարձրացման համար կարեւոր է հետեւել սննդի ընդունման հերթագայությանը, խիստ ռեժիմ պահպանելով: Եվ արանքում ոչ մի բան չուտել:
Օր 1
Նախաճաշ. սեւ սուրճ
Ճաշ. 2 ձու, հազարով աղցան, լոլիկ:
Ընթրիք. Մի կտոր ոչ ճարպոտ խաշած միս, հազարով աղցան:
Օր 2
Նախաճաշ. Սեւ սուրճ, չորահաց:
Ճաշ. Մի կտոր խաշած միս:
Ընթրիք. Խոզապուխտ կամ խաշած երշիկ առանց ճարպի, հազարով աղցան:
Օր 3
Նախաճաշ. սեւ սուրճ, չորահաց:
Ճաշ. Բուսական յուղով տապակած գազար, լոլիկ, մանդարին կամ նարինջ:
Ընթրիք. 2 ձու, ոչ ճարպոտ երշիկ, հազարով աղցան:
Օր 4
Նախաճաշ. Սեւ սուրճ, չորահաց:
Ճաշ. ձու, թարմ գազար, պանիր:
Ընթրիք. մրգային աղցան, մածուն:
Օր 5
Նախաճաշ. քերած գազար կիտրոնի հյութով:
Ճաշ. խաշած ձուկ, լոլիկ:
Ընթրիք. մի կտոր խաշած միս:
Օր 6
Նախաճաշ. սեւ սուրճ:
Ճաշ. խաշած հավ, հազարով աղցան:
Ընթրիք. Մի կտոր խաշած միս:
Օր 7
Նախաճաշ. թեյ:
Ճաշ. խաշած միս, մրգեր:
Ընթրիք. ոչ ճարպոտ խոզապուխտ կամ երշիկ:
Երկրորդ շաբաթը` առաջինի կրկնությունը