Շատերը չգիտեն միջատների այս հատկության մասին
ՀասարակությունՆիդեռլանդցի մասնագետները պարզել են, որ միջատները կարող են արտադրել օմեգա-3 ճարպաթթու, որոնք այդքան անհրաժեշտ են մարդու օրգանիզմի նորմալ գործունեության համար: Մի շարք միջատների սպիտակուցներից կարելի է սինթեզել ճարպաթթուներ:
Գոյություն ունեն ավելի հասանելի միջոցներ` այդ խմբի նյութերի ստացման համար: Մեծ քանակությամբ օմեգա-3 առկա է կոկոսի և ձկան յուղի մեջ:
Ճարպաթթունները հատկապես կարևոր են աճող օրգանիզմի համար: Ապացուցված է, որ օմեգա-3 ճարպաթթուներն ավելացնում են մարդու կյանքի տևողությունը:
Նիդերլանդների գիտականների մի խումբը ուսումնասիրել են որոշակի տեսակի ճանճերի, խավարասերների, ծղրիդների և բզեզների կառուցվածքը: Պարզվել է, որ մի շարք տեսակներ, կարող են արտադրել օմեգա-3 ճարպաթթու:
Այժմ հարակավոր է հասկանալ, թե որքանով է անվտանգ նման ճանապարհով սնուցող միջոցի ստացումը:
Աղբյուրը՝ МедВести: