Մթերքներ, որոնք այնքան էլ չարժե հաճախ օգտագործել
ՀասարակությունԵրբեք ուշ չէ սննդակարգից հանել այն մթերքները, որոնք քայքայում են մարդու օրգանիզմը: Բժիշկները կազմել են այն ապրանքների ցուցակը, որոնց օգտագործումը հնարավորինս շատ մարդուն մոտեցնում է «մահվան»:
1. Նատրիումի գլուտամատ
Մթերքները, որոնք պարունակում են Е326 հավելում առաջացնում են օրգանիզմում կախվածություն:
2. Շաքարափոխարինիչներ
3. Տրանսճարպեր
72%-ից ցածր յուղայնությամբ կարագները չի կարելի օգտագործել, քանի որ դրանք սովորական տրանսճարպեր են:
4. Պլաստմասե տարայով քիչ աղ դրած ձուկը
5. Գետնընկույզ
Գետնընկույզը գենետիկորեն ձևափոխված մթերք է, նրանում փոխպատվաստված է պետունին գենը, որպիսզի միջատները չհարձակվեն այդ մթերքի վրա և այն հնարավոր լինի պահպանել:
6. Ծովախեցգետնի ձողիկներ
Ծովախեցգետնի ձողիկները դրանք սովորական սոյա են խառնած ծովախեցգետնի էսենցիայի հետ:
7. Անուշահոտեորով ու գունանյութերով հագեցած շիլաներն ու ձավարեղենը բնականին նույնական են:
8. Եփած երշիկ
Նրանք բաղկացած են սոյաից: Նրանց բաղադրության մեջ մտնում են ճարպեր ու մաշկ, որը քողարկում են մսի անվան ներքո և համեմում են համային հավելումներով: