Կեռասով անչափ համեղ շոկոլադե տորթ. ամռան հրաշք
ՀասարակությունԱյժմ ձեզ կներակայցնենք շոկոլոդե տորթ կեռասով և շերտավոր խմորի կրեմով։
Բաղադրիչները․
Շերտավոր խմորն առանց խմորիչի 550 գ, ձուն 1 հ․, բալը 800 գ , շոկոլադն 300 գ, կրեմն 520 մլ, շաքարի փոշին 40 գ , դառը շոկոլադ 60 գ․։
Պատրաստումը․
Շերտավոր խմորի երկու թերթերն թեթևակի գրտնակեք և երկայնքով կտրատեք շերտերով: Առհասարակ անհրաժեշտ է վեց շերտ։
Խմորի ամեն շերտի կենտրոնում անդադար դնել առանց կորիզի կեռասներն: Խմորն նրբորեն փաթաթել՝ եզրերն ձվով քսելով: Խմորի մեջ բալն կլոր ձևը ծածկեք և ներքևի մասում 3 նրբերշիկ դրեք շրջանաձև: Քսել դրանք ձվով և թխեք 35-40 ր․ 250 ° C ջերմաստիճանով: Երկրորդ տորթը թխում ենք նույն ձև օգտագործելով մնացած 3 պարագաները։
Սպիտակ շոկոլադն հալեցնել մինչ յուղալի դառնալն։ Դնել ջեռոցն 10-14 րոպե 150 ° C ջերմաստիճանում։
Սառեցված կարամելացված շոկոլադն կտրատեք կտորների, ավելացնելով 80 մլ սերուցքը և բաղադրիչներն տաքացնելով դա։
Սերուցքային պանիրն հարեք շաքարի փոշիով։ Այնուհետև տարածեք սառեցված շոկոլադն և խառնել մինչ միատարր զանգվածը ավելացնելով հարած սերուցքի վրա։
360 մլ սերուցքն հարում ենք մինչև փարթամ լինի: Քսուքն նրբորեն ծալում ենք պանրային-շոկոլադե զանգվածի մեջ, սերուցքը հունցելով։