Ամառային նորույթ. բլիթների պատրաստման անչափ հետաքրքիր եղանակ
ՀասարակությունԱյսօր ձեզ կներկայացնենք մի նորութ, որը իմպրովիզ է։
Բաղադրիչներ․
Խմորիչ 2 ճ/գ․, շաքարավազ 270 գ, ջուր 125 գ , ցորենի ալյուր 850 գ․, աղ 1 թ/գ․, կաթ 270 մլ․, կարագ 170 գ, ձու 2 հատ, կաթնաշոռ 90 գ, վանիլային շաքար 2 ճ/գ , շաքարի փոշի 100 գ, դարչին 15 գ․։
Պատրաստումը․
Խոր ամանի մեջն չոր խմորիչն խառնել 70 գ շաքարավազի հետ։ Լցոնել տաք ջրի մեջն և խառնել։ Ծածկել թաղանթով և տաք պահել 15 րոպեով։
Առանձին տարայի մեջն խառնեք ձուն և 250 մլ տաք կաթի հետ։ Ավելացրեք 50 գ հալած կարագն, աղ և խմոր, նրբորեն ավելացրեք 700 գ մաղած ցորենի ալյուրը և խմորն գդալով հունցեք։ Ծածկել թաղանթով և դնել տաք տեղում 1,5 ժամ։
Պատրաստել միջուկն։ 200 գ շաքարավազն խառնեք դարչինի հետ։
Խմորն դնել սեղանի մակերեսի վրա։ Շաղ տալ 150 գ ցորենի ալյուրով։ Այն գրտնակել ուղղանկյունաձև: Քսել դա 70 գ փափկած կարագով։ Հավասարապես շաղ տալ դարչինով խառնած շաքարավազն։
Խմորն միջուկով գրտնակել ռուլետի տեսքով։
Պատրաստել կրեմ. Խոր ամանի մեջն խառնել կաթնաշոռն 50 գ փափկած կարագի և շաքարի փոշիի հետ։ Ավելացրեք 20 մլ կաթով և վանիլային շաքարով։ Հարեք մինչև հարթանա: Վերջում այն քսեք ստացված զանգվածին։