Մրգային թխվածքի պատրաստման անչափ հիանալի մեթոդ
ՀասարակությունԱյս մրգային թխվածքը լիովին իմպրովիզ է։
Բաղադրիչները՝
Խնձորը 400 գ, կեֆիր 300 միլ, ձու մեկ հ․ աղ 1 փայտի կտոր շաքարավազ 1 ճ.գ. լ., դարչին 0.5թ.գ, սոդա 0.5թ.գ., արևածաղկի ձեթն ըստ ճաշակների Ցորենի ալյուր 200գ.։
Պատրաստման եղանակը՝
Մաքրել խնձորներու կեղևից և միջուկից, քերեք դա խոշոր քերիչի միջոցով կամ մանրացնելով բլենդերի մեջն։ Ավելացրեք աղը, ձու, շաքարավազն, դարչինը և կեֆիրը, խառնեք բաղադրիչները։
Ալյուրն և սոդան մաղեք և խմոր հունցեք թխվածքաբլիթների համար։ Լցոնել 2 ճ.գ. լ. արևածաղկի ձեթը և նորից խառնեք բաղադրիչներն, թխվածքաբլիթի խմոր տապակը մի փոքր ձեթով տաքացնել։ Խմորն դնել և տորթերն միջին ջերմաստիճանի մինչ երեք րոպեով եփել կափարիչի տակ, թխվածքաբլիթը տապակի մեջ։
Շրջել և առանց կափարիչի թխվածքաբլիթը եփել ևս 3-ը շրջված թխվածքաբլիթը։ Կեֆիրի խնձորի տորթերն փարթամ պատրաստելու համար օգտագործեք ֆերմենտացված կաթնամթերքը սենյակային ջերմաստիճանում: Բացի սա, կա ևս այլ հնարք։
Սոդա պետք է ավելացնել ոչ թե կեֆիրին, այլև ալյուրին այն կեֆիր-խնձորի խառնուրդի մեջն մաղելու փուլում։ Այս խմորեղենն հարկավոր է պատրաստք և՛ բլիթների տեսքով, և՛ որպես խնձորի բլիթներ։ Բարի ախորժակ։