Մի՛ գնեք դրանք. նշվել է վնասակար մակարոնեղենի 3 տեսակ
Սպառողի անկյունՄակարոնեղենը նույնպես պայմանականորեն բաժանվում է «վնասակարի» և «առողջարարի»: Ռոսկաչեստվոն նշել է, թե ինչպես կարելի է տարբերակել մեկը մյուսից:
Իրենց պաշտոնական Telegram ալիքում գերատեսչության ներկայացուցիչները բացատրել են, թե որքան հեշտ է «պարզել» վնասակար մակարոնեղենը։ Այսպիսով, դրանք ներառում են ակնթարթային արիշտա, բարձրակարգ ալյուրի արտադրանք և բարձր կալորիականությամբ հավելումներով մակարոնեղեն:
Լապշան, որը պարզապես պետք է լցնել եռման ջրով, պարզ ածխաջրերի ամենաակնառու աղբյուրն է։ Այն օգտագործելուց հետո արյան մեջ շաքարի մակարդակը կտրուկ կբարձրանա։ Նույնը տեղի կունենա այն ապրանքի դեպքում, որը երկար եփում չի պահանջում (եփում է 3-4 րոպեում): Պրեմիում դասի ալյուրից պատրաստված մակարոնեղենը չունի կարևոր բաղադրիչներ՝ սպիտակուցներ և մանրաթելեր։
Նույնիսկ ամբողջական հացահատիկի ալյուրից պատրաստված առողջ մակարոնը կարող է «կորցնել» իր հատկությունները։ Կարևոր է հետևել, թե ինչ է ավելացվում մակարոնեղենի մեջ։ Յուղերի կամ յուղոտ սոուսների ավելցուկային քանակությունը չի նպաստում առողջությանը, այլ հանգեցնում է վատ հետեւանքների։
Այս մթերքների փոխարեն ավելի լավ է ընտրել ցածր գլիկեմիկ ինդեքսով, սպիտակուցի բարձր պարունակությամբ և այլընտրանքային հացահատիկով (հնդկաձավար, եգիպտացորեն) ամբողջական հացահատիկային մակարոնեղեն: