Կեֆիրով համեղ թխվածքի պատրաստման եղանակը
ՀասարակությունԱյսօր կներկայացնենք մի համեղ թխվածքի բաղադրատոմս։
Բաղադրությունը
Ձու 4 հատ, շաքար 250 գր․, յուղ 200 մլ․, կեֆիր 400 մլ․, չամիչ 20 գր․, ընկույզ 80 գ։
Պատրաստումը․
Ձուն դրեք խորը տարայի մեջ: Ավելացնել շաքարավազ : Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ հարում ենք ։
Լցոնել արևածաղկի ձեթը և կեֆիրը սենյակային ջերմաստիճանում: Կրկին հարեք ամեն ինչ:
Ավելացնել չամիչ: Կրկին խառնել ամեն ինչ: Խմորը լցոնել թխման թերթիկի վրա։
Կտրեք ընկույզը շաղ տվեք այն խմորի մեջ։ Թխում թերթիկը ուղարկում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե։
Նման տորթը հիանալի հավելում կլինի մի բաժակ տաք թեյի կամ սուրճի հետ։
Ավելացնել 3 կտոր կիտրոն և հետո լցոնել սև թեյը և ամբողջ 400 մլ մաքուր ջուրը:
Թողնել խառնուրդը 10 րոպե թրմելու համար։ Տաք ըմպելիքը լցոնել բաժակների մեջ և մատուցել ընկույզի տորթի հետ միասին։ Դե ինչ եթե ձեզ մոտ նույնպես համեղ ստացվեց ապա բարի ախորժակ։